| 		
		 
 Sajtos, fűszeres, sült pulykamell
 
 
  
SAJTOS, FŰSZERES, SÜLT PULYKAMELL 
  
  
Hozzávalók: 
80 dkg pulykamell 
3 evőkanál liszt 
2 duci gerezd fokhagyma reszelve 
1 kávéskanál pirospaprika 
1 -1 teáskanál só, bors, oregano, rozmaring 
2 pohár tejföl 
Kb. 20 dkg reszelt sajt (lehet füstölt is) 
Olaj. 
  
  
Elkészítés: 
A pulykamellet megmossuk, ujjnyi vastag szép szeletekre vágjuk, kicsit megütögetjük őket.  
A lisztet, reszelt fokhagymát, fűszereket összekeverjük. Ebbe a keverékbe alaposan beleforgatjuk a hússzeleteket, majd kiolajozott, csinos tűzálló tálba helyezzük őket. Olajjal picit meglocsoljuk a tetejét is, és alufóliával lefedjük a tálat. 
Előmelegített sütőben, 200C fokon, alsó-felsőálláson kb. 35 perc alatt szép pirosra sütjük.  
A tejfölt összekeverjük a reszelt füstölt sajttal, és a húsra kenjük. Most már fólia nélkül sütjük tovább, míg kicsit megpirul a teteje. (Grillezéssel kb. 5-10 perc, figyelem, nehogy megégjen!). 
  
Hasábburgonya és cékla, vagy zöldséges rizs és fejes saláta illik mellé. 
Könnyen elkészíthető, nagyon finom, vendégvárónak is jól bevált étel, csak a sütést kell időzíteni! A fűszerezéssel variálhatunk is, használjuk kedvenc fűszereinket.    
  
   
  
  
  
	         
		 
	        
	       
 |