Sajtos, fűszeres, sült pulykamell
SAJTOS, FŰSZERES, SÜLT PULYKAMELL
Hozzávalók:
80 dkg pulykamell
3 evőkanál liszt
2 duci gerezd fokhagyma reszelve
1 kávéskanál pirospaprika
1 -1 teáskanál só, bors, oregano, rozmaring
2 pohár tejföl
Kb. 20 dkg reszelt sajt (lehet füstölt is)
Olaj.
Elkészítés:
A pulykamellet megmossuk, ujjnyi vastag szép szeletekre vágjuk, kicsit megütögetjük őket.
A lisztet, reszelt fokhagymát, fűszereket összekeverjük. Ebbe a keverékbe alaposan beleforgatjuk a hússzeleteket, majd kiolajozott, csinos tűzálló tálba helyezzük őket. Olajjal picit meglocsoljuk a tetejét is, és alufóliával lefedjük a tálat.
Előmelegített sütőben, 200C fokon, alsó-felsőálláson kb. 35 perc alatt szép pirosra sütjük.
A tejfölt összekeverjük a reszelt füstölt sajttal, és a húsra kenjük. Most már fólia nélkül sütjük tovább, míg kicsit megpirul a teteje. (Grillezéssel kb. 5-10 perc, figyelem, nehogy megégjen!).
Hasábburgonya és cékla, vagy zöldséges rizs és fejes saláta illik mellé.
Könnyen elkészíthető, nagyon finom, vendégvárónak is jól bevált étel, csak a sütést kell időzíteni! A fűszerezéssel variálhatunk is, használjuk kedvenc fűszereinket.
|