Sajtos rakott hús
SAJTOS RAKOTTHÚS
Hozzávalók:
1 kg sertéshús
3 dl tej
3 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
2 dl tejföl
Só.
Panírozáshoz:
Liszt
2 db tojás felverve
40 dkg füstölt sajt reszelve
Só.
A sertéshúst szeleteljük, kicsit klopfoljuk és sózott tejbe áztatjuk a fokhagymagerezdekkel együtt, kb. 2 órára.
Egy csinos tűzálló tálat kivajazunk.
A hússzeleteket a tejből kivéve megtörölgetjük, sózzuk, és panírozzuk: lisztben, majd a felvert és megsózott tojásban, végül a finomra reszelt füstölt sajtban.
Rétegesen lerakjuk a kivajazott tálba, a tetejére rálocsoljuk a tejfölt, és vajdarabkákat szórunk rá.
Praktikus jó szorosan egymás mellé helyezni a szeleteket, és függőlegesen 3-4 sort kialakítani, hogy a szeletelésnél majd szépen mutasson. Alufóliával letakarjuk, és 180 C fokon megsütjük (kb. 2,5 óra). A fóliát az utolsó 20 percben vegyük le, hogy a teteje szépen megpiruljon.
Krumplipürét, párolt kelbimbót és brokkolit kínálhatunk mellé. Nagyon finom, érdemes kipróbálni!
A receptet készítette és fotózta: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.
(alap recept: Sajtos rakott csirke)
|
Kedves erzsi40. Örülök, hogy tetszett. Üdv.