Töltött kókuszkocka
TÖLTÖTT KÓKUSZKOCKA
Hozzávalók:
Tészta:
20 dkg cukor
1 db tojás
5 dkg margarin
2 evőkanál méz
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 dl tej
Vaj a tepsi kilisztezéséhez
Liszt a szóráshoz.
Vanília krém:
1 csomag főzős vaníliás pudingpor
3 dl tej
12 dkg margarin
10 dkg porcukor.
Csokis máz:
25 dkg porcukor
20 dkg margarin
3 dkg kakaó
6 evőkanál tej
2 evőkanál rum (vagy kevés rumaroma).
A forgatáshoz 10 dkg kókuszreszelék.
Elkészítés:
Tészta:
Egy lábasba tegyünk fel 20 dkg cukrot, 1 tojást, 5 dkg margarint és 2 evőkanál mézet. Kis lángon melegítve keverjük habosra, míg minden hozzávaló feloldódik és egy meleg masszát kapunk.
Vegyük le a tűzről és adjunk hozzá 20 dkg lisztet, 1 csomag sütőport és 2 dl tejet. Kivajazott, kilisztezett (18-32 cm kis zománcos) tepsiben alacsony hőfokon süssük meg.
Ha kihűlt, vágjuk félbe és vaníliakrémmel töltsük meg.
Vaníliakrém:
Főzzünk meg egy csomag vaníliás pudingport 3 dl tejjel, hogy sűrűbb krémet kapjunk. Amíg a krém hűl, addig keverjünk ki 12 dkg margarint 10 dkg porcukorral és a langyos krémhez keverjük.
Ha megtöltöttük a tésztát, akkor vágjuk egyforma kockára és forgassuk a csokis mázba majd a kókuszreszelékbe.
Csokis máz:
A hozzávalókat jól összemelegítjük, és ebbe mártogatjuk a kockákat.
Végül a kókuszreszelékben megforgatjuk őket
A receptet, fotót küldte: Szem Lászlóné, Rózsika, Bácsbokod.
|
Nagyon finom köszönöm a receptet