Tejfölben pácolt csirkemell rántva
TEJFÖLBEN PÁCOLT CSIRKEMELL RÁNTVA
Hozzávalók:
2 db csirkemell
1 db tojás
1 pohár tejföl (175 g)
2-3 gerezd fokhagyma
Frissen őrölt bors, ételízesítő
Zsemlemorzsa
Napraforgó és szezámmag
Olaj a sütéshez.
Elkészítés:
A csirkemelleket előző este felszeleteljük, és bepácoljuk másnapig az alábbi keverékben: felverünk egy tojást, hozzáadjuk a tejfölt, ízesítjük kis borssal, ételízesítővel és 2-3 gerezd zúzott fokhagymával. Hűtőbe tesszük.
Másnap a húsokat zsemlemorzsába forgatjuk, amibe szórunk napraforgó és szezámmagot (reszelt sajtot is tehetünk bele időnként, de ez el is maradhat). Végül szép aranybarnára sütjük.
Az így elkészített csirkemell nagyon finom, omlós lesz. Sült krumplival, salátával tálaljuk.
A receptet, fotót küldte: Szem Lászlóné, Rózsika, Bácsbokod.
|
Kedves Rózsika, igen, így nagyon finom, porhanyós lesz a husi, én is szoktam készíteni! De úgy is, hogy tejföl helyett joghurtot, vagy tejet használok. A rántott karajból így lehet borjút kreálni:) Köszönöm a receptet!