Diótorta Ancsától
DIÓTORTA ANCSÁTÓL
Hozzávalók:
Tészta:
4 db tojás
25 dkg cukor
1 db citrom
1 csomag vaníliás cukor
1 dl víz
1 dl olaj
1 csomag sütőpor
25 dkg liszt
2 evőkanál darált dió.
Krém:
20 dkg cukor
1 dl tej
10 dkg darált dió
1 evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg vaj
1-2 kanál rum.
A kenéshez házi baracklekvár.
Elkészítés:
Tészta: A tojások sárgáját porcukorral, a citrom levével és reszelt héjával, vaníliás cukorral habosra keverjük. Ezután lassan kevergetve hozzáadjuk a sütőporral lekevert lisztet, az olajat és a vizet. Miután jól összekevertük, beleforgatjuk a tojások keményre vert habját.
Zsírozott, lisztezett formában sütjük úgy, hogy a tészta 2/3-át beleöntjük a tepsibe, majd a maradék 1/3-ad részbe darált diót keverünk és ezt is rácsorgatjuk a tésztára.
Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
Krém: A cukrot a tejjel felfőzzük, hozzáadjuk a darált diót, amibe 1evőkanál lisztet is kevertünk. Pár percig főzzük citromhéjjal ízesítve és félig kihűtjük. Végül hozzákeverjük a vajat és rummal ízesítjük.
A torta töltésekor a lapokat házi baracklekvárral kenjük meg a diókrém alatt.
A receptet Sógornőmtől, Ancsától kaptam, érdemes megsütni, mert nagyon finom:)
Vissza
|
Üdvözlöm!
Kör alakú formában is ki tudom sütni?
Szülinapra készülne.
Válaszát előre is köszönöm!