Meggyleves tejfölösen
MEGGYLEVES TEJFÖLÖSEN
Hozzávalók:
· 50 dkg magozott meggy (fagyasztott is lehet)
· 3-4 evőkanál cukor
· 1,5 dl tejföl
· 1 evőkanál liszt
· 1 db narancs leve
· Fél citrom leve
· Csipetnyi só
· 4-5 szegfűszeg
· 5 cm-es fahéj darabka.
Elkészítés:
Egy liter vízben felforraljuk cukrot, a teatojásba zárt szegfűszeget és a fahéjat. Hozzáadjuk a meggy felét, pár percig főzzük csendes lángon. Kihorgásszuk a teatojást és a fahéj rudat. A tejfölt habverővel csomómentesre keverjük a liszttel, hozzáadunk némi levest, kikeverjük, majd a fazékba visszaöntve forralunk egyet rajta. Végül hozzáadjuk a maradék meggyet is, ezzel már nem főzzük tovább. A narancs reszelt héjával, levével és a citromlével ízesítjük.
Hidegen, melegen egyaránt fogyasztható.
Vissza
|
nyámi!