Kaszinotojás 2.
KASZINOTOJÁS 2.
Hozzávalók:
4 db tojás
1 db nagyobb főtt, összetört burgonya
1 evő kanál mustár
1 pohár tejföl
Kb. 2 dl majonéz
Só
Fehér őrölt bors
Citromlé
Cukor
A díszítéshez: Citromszeletek, saláta levelek, petrezselyemzöld, Piros arany paprikakrém.
Elkészítés:
A burgonyát megfőzzük, meghámozzuk, villával pépesítjük. A tojásokat keményre főzzük, kihűtjük, megtisztítjuk, majd hosszában kettévágjuk. A sárgájukat külön tesszük. A majonézt összekeverjük a tejföllel és ízesítjük sóval, borssal, mustárral, kevés cukorral. Az állaga olyan legyen, hogy a kanálról lassan folyjon le, sűrű mártást kell kapnunk. A tojások sárgáját villával összetörjük, hozzákeverjük az összetört burgonyát, és a majonézes mártásból annyit teszünk hozzá, hogy formázható legyen. Sóval, borssal utóízesítjük, ha szükséges. A félbevágott tojásokat egy kávéskanállal megtöltjük a töltelékkel, majd a töltelékkel lefelé fordítva, salátalevéllel díszített tányérra tesszük. Leöntjük a majonézes mártással és tetszés szerint díszítjük.
A receptet, fotókat küldte: Kovács Péter, Budapest.
Vissza
|