Meggymártás
MEGGMÁRTÁS
Hozzávalók:
30 dkg magozott (fagyasztott) meggy
4 dkg vaj
1 csipet őrölt fahéj
2 szem szegfűszeg
1 csipet só
5-6 dkg kristálycukor
1 evőkanál étkezési keményítő.
Elkészítés:
A vajat megolvasszuk, rátesszük a meggyet, ízesítjük fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral. 15 percig főzzük. Az étkezési keményítőt kevés hideg vízben csomómentesre keverjük, ezzel sűrítjük a mártást. Melegen tálaljuk pld. rántott húsok mellé.
A képen Csípős-ropogós csirkeszárny és vajas krumplipüré mellé tálaltam ezt a mártást.
Vissza
|
Nagyon jól néz ki! Nálunk általában husi nélkül készül, csak meggszósz és krumplipüré. :) A nagymamám gyümölcsös pudingporral szokta besűríteni az ilyen mártásokat, úgy is nagyon finom. :)