Kapros zöldségleves
KAPROS ZÖLDSÉGLEVES
(10 személyre)
Hozzávalók:
1 nagyobb fej vöröshagyma
3 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1 db tv paprika
2 db paradicsom
1 kisebb fej karfiol
1 üveg zöldborsó (250 grammos)
2 evőkanál olaj
Fél kávéskanálnyi Piros arany paprikakrém
Só, szárított kapor (1 kávéskanálnyi), Vegeta ételízesítő (fél kávéskanálnyi).
Galuska:
2 db tojás,
3 evőkanál olaj
Csipetnyi só
Annyi liszt, hogy puhakeménységű tésztát kapjunk.
Elkészítés:
A sárga és fehérrépát tisztítás után a reszelő nagylyukú részén lereszeljük, vagy kisebb kockákra vágjuk. A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk. A tisztított, kockákra vágott vöröshagymát az olajon megdinszteljük. Rátesszük a reszelt zöldségeket, a vékony csíkokra vágott tv paprikát, az egészben hagyott paradicsomot. Ízesítjük sóval, Vegetával, Piros arannyal.
Felöntjük annyi forró vízzel, hogy bőségesen ellepje (kb. 3 liter). Ha felfőtt, hozzáadjuk a karfiolt is, és félpuhára főzzük. Kiszedjük a paradicsomot (kidobhatjuk), és ekkor tesszük bele a konzerv, vagy friss zöldborsót. Ha az összes zöldség megfőtt (ne főzzük szét, maradjon ress), akkor beleszaggatjuk a galuska tésztát. (Fél teáskanálnyi galuskákat szaggatunk a csendesen forrdogáló levesbe.) Ha a galuska feljött a leves tetejére, főzzük még pár percig, míg a galuska közepe is megfő. Végül, ízesítjük kaporral, és kész.
Tálalásnál tejfölt is kínálhatunk mellé, van, aki azzal szereti.
A receptet küldte: Bredy Imola, Bad Hersfeld, Németország.
Vissza
|