Párolt szaftoshús krumplipürével
PÁROLT SZAFTOSHÚS KRUMPLIPÜRÉVEL
Hozzávalók: 1 kg sertés hús 1 nagyobb fej vöröshagyma 2-3 gerezd fokhagyma Vegeta, liszt 3 evőkanál olaj.
Elkészítés: A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd kisebb szeletkékre vágjuk. A hagymát és fokhagymát megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. A húsokat Vegetával fűszerezzük, majd megforgatjuk lisztben mindkét felét. Egy edény aljára 3-4 evőkanál olajat öntünk, majd rétegezünk: egy sor hús, megszórjuk hagymával és fokhagymával, majd ismét hús. Addig rétegezünk, míg a hozzávalók el nem fogynak. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a húsokat. Lassú tűzön (1,5-es fokozaton) főzzük kb. 30-40 percig. Krumplipürével tálaljuk.
Én úgy szeretem, hogy összekeverem a húst, a szaftot és a pürét. Nagyon finom szaftos lesz mind.
Ez a mennyiség négyünknek kétnapi ebéd. Gyorsan elkészíthető és nem nehéz. Anyu már évek óta csinálja ebédre.
A receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.
Vissza
|
Csak nevetek a Krisztofer valaszan , Amerikabol ,4 evvel kesobb. En kerestem dinsztelt hus recepted es ez lehet , hogy jo ha nagyon ehes valaki. De nem probalom megfozni, mert ez gyerekeknek valo etel.