Földiepres torta 2.
FÖLDIEPRES TORTA
Hozzávalók:
I. Tészta:
7 db tojás 7 evőkanál cukor 4 evőkanál liszt 3 evőkanál kakaópor 1 csomag sütőpor.
II. Tészta
7 db tojás 7 evőkanál cukor 3 evőkanál liszt 15 dkg darabos dió 1 csomag sütőpor.
Krém: 5 csomag tejszín ízű pudingpor 2 liter tej 50 dkg margarin
3 evőkanál étkezési keményítő 17 evőkanál cukor.
Töltelék: 1,5 kg földieper. Díszítés: Fél kg „slág” vagy tejszínhabpor.
Elkészítés: Az első tésztához kikeverjük a tojássárgáját a cukorral. Külön felverjük habnak a tojásfehérjét. Hozzákeverjük a tojássárgájához a kakaóport, lisztet és sütőport, majd végül beleforgatjuk a tojásfehérje habot. 180 C fokon sütjük margarinozott, lisztezett tepsiben. Tepsi mérete 39 x 28 cm.
A másik piskótát is ugyan így sütjük, csak a kakaópor helyett beleforgatjuk a darabos diót.
A krémhez kikeverjük pici tejjel a pudingot, cukrot, és a keményítőt, majd ha forr a többi tej, sűrű krémet főzünk. Mikor kihűlt, kikeverjük margarinnal.
Amíg hűl a krém, a földiepreket megmossuk, kicsumázzuk, összevagdossuk.
Rétegezés: I. tészta, (meglocsolni földieper lével), összevágott földieper, krém, II. tészta,(meglocsolni földieper lével), összevágott földieper, krém és végül a tejszínhabporból készített habbal és eperszemekkel díszítjük.
A receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.
Vissza
|