Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
TORTÁk
TORTÁk : Női keblek

Női keblek


NŐI KEBLEK

(Csak elsőre tűnik bonyolultnak a recept, Marika 3. ünnepi tortája!)

 

Hozzávalók:

Márványos piskóta:

375 g simaliszt

1 csomag sütőpor

6 db tojás

2 csomag vaníliás cukor

360 g kristálycukor

225 ml olaj

150 ml forró víz

3 evőkanál kakaópor.

A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a vaníliás és kristálycukorral. Apránként hozzáadjuk a vizet és olajat. A tojások habját felverjük. A sárgájás masszához keverjük a hab kb. felét és a sütőporral elkevert lisztet. Az egészet jól kikeverjük, aztán a maradék habot óvatosan belekeverjük. A tészta 1/3-ba keverjük a kakaóport. A tortaformát kikenjük, lisztezzük. Formánk közepébe teszünk 1 evőkanál kakaós tésztát, ennek közepébe 2 evőkanál fehér tésztát. A fehér tészta közepére megint 1 evőkanál kakaós tésztát teszünk. Ezt így folytatjuk, míg tartanak a masszák. A lényeg, hogy mindig középre tegyük a masszákat. Nem kell igazgatni, a tészta igazítja magát. Előmelegített sütőben sütjük 180 fokon tűpróbáig. Még forrón kifordítjuk a formából.

 

Piskóta:

5 db tojás

200 g cukor

200 g liszt

5 evőkanál víz

Negyed csomag sütőpor.

Hagyományos módon piskótatésztát készítünk, megsütjük. Mindkét piskótát nagy szívformában sütöttem (29,5x34 cm).

 

Hamis párizsi krém:

525 g kristálycukor

375 ml tejszín (én Hulalát használtam)

3 db tojás sárgája

150 g kakaópor

225 g CERA (nálunk kapható növényi zsiradék 250 g-os kiszerelésben, a margarinoknál árulják)

375 g vaj vagy margarin

1 evőkanál rum (vagy rumaroma).

A tejszínt, tojássárgáját, cukrot felolvasztjuk, de nem forraljuk. Levesszük a tűzről és beleszitáljuk a kakaóport, jól elkeverjük, aztán belekeverjük a Cerát. Addig keverjük, míg a Cera el nem olvad, és az egész jól összeáll. Hűtőbe tesszük. Másnap alaposan kikeverjük a vajjal és kevéske rummal ízesítjük.

 

Straciatella krém:

5 dl fehérjogurt, vagy tejföl

5 dl tejszín (Hulala)

4 csomag vaníliás cukor

2 csomag vaníliás főzés nélküli pudingpor

10 dkg főzőcsoki

1 Margot csoki (10 dkg, nálunk kapható szójás-kókuszos szelet csokibevonattal)

A jogurtot, tejszínt, vaníliás cukrot, pudingport alaposan kikeverjük. A csokikat nagyon apró kockára metéljük, és a krémhez keverjük.

 

Összeállítás:

A márványos piskótát vízszintesen kétfelé vágtam. Az alsó lapot megkentem a párizsi krémmel (a maradék krémet felhasználjuk majd a torta bevonásánál). Erre jött a sima piskóta, aminek a magasságából levágtam, hogy egyenes legyen a teteje. Ezt kentem meg a straciatella krémmel. Erre jön a márványos piskóta másik fele.

Az egész tortát lekentem a maradék párizsi krémmel. A sima piskótáról levágott tésztát és darált háztartási kekszet, meg egy kevés straciatellás krémet összegyúrtam, hogy a melleket meg tudjam belőle formálni. Persze a melleket is le kell kenni a párizsi krémmel. Erre azért van szükség, hogy a fondant  jobban tapadjon a tortára, ne csúszkálhasson rajta.  Végül mehet a hűtőbe egy éjszakára.

Egy adag fondantot csináltam (recept a Fehér kókusztortánál, csak most nem tettem bele kakaót, hanem 3 db 2 az 1-ben instant kávéport). Másnap kinyújtjuk a fondant, bevonjuk vele a tortát. Kézzel eligazgatjuk, a maradékot az alján levágjuk. Egyszerű vajkrémmel (10 dkg margarin, 10 dkg porcukor simára keverve) díszítettem.

 

A fondant lehetőség szerint még előző nap készítsük el, mert jó, ha pihen egy éjszakát.

Hozzávalók:

6 evőkanál víz

1 evőkanál őrölt zselatin (8-10 g)

2 evőkanál méz

1 evőkanál margarin

3 csomag 2 az 1-ben instant kávépor

Kb. 90-100 dkg porcukor.

Átszitáljuk a porcukrot és felét egy tálba tesszük, mélyedést készítünk bele. A vízben elkeverjük a zselatint, majd felmelegítjük. Beletesszük a mézet és a margarint, majd mindhármat összemelegítjük, hogy elolvadjanak és elkeveredjenek egymással.

A porcukor közepén lévő mélyedésbe öntjük a folyadékot, majd fakanállal elkeverjük. Itt tehetünk bele tetszés szerint mandulaaromát, ételfestéket. Én itt tettem bele 3 csomag 2 az 1-ben instant kávéport.

Ezután kis adagokban adagoljuk hozzá a porcukrot. Ha már nem megy fakanállal, kézzel gyúrjuk tovább. De tényleg csak kanalanként adagoljuk a cukrot, és jól gyúrjuk át.
Akkor kész, amikor már nem ragacsos, de puha, és sima felülete. Ha megvan az ideális állaga, még néhány percig gyúrjuk. Nekem kb. 90 dkg porcukrot vett fel. Folpackba, majd egy zacskóba tesszük, és minimum 6 órát, de akár több napot is szobahőmérsékleten pihentetjük.

Felhasználáskor újra átgyúrjuk. Ha keménynek éreznék, margarinos kézzel lágyíthatunk rajta.

Keményítővel meghintett deszkán, 2-3 mm vastagra kinyújtjuk (kicsit nagyobbra nyújtjuk, mint a tortánk, hogy aztán szépen el tudjuk dolgozni az alját). Sodrófára lazán feltekerjük, és áthelyezzük a tortánkra. Ezután már csak kézzel óvatosan ellapogatjuk, igazgatjuk a fondant.

 

Turpisság:

Miután férfiember születésnapjára készült, mind a két mellbe tettem egy-egy kupica pálinkát szívószállal. Lehetőleg valamilyen kis üvegcsébe, pohárba tegyük az alkoholt. Ezeket persze jól becsomagoltam Folpackba, hogy ne párologhasson el az alkoholtartalma. Mielőtt megformáztam a melleket, pogácsaszaggatóval megjelöltem az üvegecskék helyét, aztán éles késsel kivágtam a tortából olyan mélységig, hogy szépen elférjen, ne tudjon nagyon mozogni az üvegecske. Itt már szívószálat is állítottam bele. Ezek után álltam neki a mellek formálásának. Miután a tortára került a fondant, a leeső részekből csináltam meg a bimbókat egy kis kakaó hozzáadásával. Csak ezután vágtam méretre a szívószálat, hogy ne lógjon nagyon ki a mellekből.

 

 

A receptet, fotókat küldte: Kolarovsky Marika, Marcelháza, Szlovákia.

 

 Női keblek - torta egyik tésztája


Női keblek torta felvágva.

 

Vissza

3 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2011.07.22. 23:58
mona82

Nagyon szép lett a torta. És nagyon tetszik a recept is. Jó ötlet. Üdvözlet.

Szabó Mónika, Becse

Idézet
2011.07.30. 20:35
Vanassa

Azt akarom megtudni hogy ezt a CICIS tortát máshogy is meg lehet csinálni??

Idézet
2011.08.01. 09:56
Marika

Hogyan gondoltad? Másként bevonni? Esetleg más tésztával, krémmel? Persze, hogy meglehet. Ha nincs szív formád, megsütheted rendes tepsiben, és kivágod szív formára. A krémet is kedved és ízlésed szerint választhatod. Fondant helyett krémmel is be lehet vonni, de így mutatósabb. Próba szerencse. Nekem is ez volt az első "Cicis" tortám.

Kedves Mona82, köszönöm a dicséretet!

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés 


A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77