Könnyed joghurtos saláta
KÖNNYED JOGHURTOS SALÁTA
Hozzávalók:
3 dl natúr joghurt
1,5 dl majonéz
1 db duci fokhagymagerezd
1 db alma
5 dkg sajt (trappista)
14 dkg főtt kukorica (1 kis konzerv)
5 dkg sonka (vagy valamilyen sonkás szalámi)
Fél csomó zöldpetrezselyem (pár szál fodros petrezselyem)
1 csipet cukor.
Elkészítés:
Egy keverőtálba öntjük a joghurtot és a majonézt. Ráreszeljük a fokhagymagerezdet. Az almát megmossuk, magházát kivágjuk, felkockázzuk, a tálba keverjük. A sajtot és sonkát szintén kockákra vágva a salátához adjuk. Hozzáadjuk a kukoricát és az apróra vágott petrezselyemzöldet is. Egy csipet cukorral ízesítjük (jobban kihozza az ízeket), és jól összekeverjük a salátát. Üvegtálba öntjük, és hűtőbe téve jól lehűtjük, hogy az ízek összeérjenek.
Pirítós kenyérrel, vagy valamilyen szendviccsel (a képen gombás meleg szendviccsel) tálaljuk. Önmagában is finom, hűsítő nyári saláta.
Vissza
|
Az én kedvenc öntet receptem:
Nagyon isteni!
Köszönöm a receptet! Üdv: Gyöngyi (a szerk.)