Cukkini gombás hússal töltve
CUKKINI GOMBÁS HÚSSAL TÖLTVE
(8 személyre)
Hozzávalók:
2 db nagyobb cukkini (2x70-80 dkg-os darabok)
40 dkg darált sertéshús
2 evőkanál olaj
1 közepes fej vöröshagyma
10 dkg gomba
25 dkg főtt rizs (lehet maradék is)
1 db tojás
Fél csomó zöldpetrezselyem
Só, frissen őrölt bors
1 teáskanál grill fűszerkeverék
1 evőkanál őrölt pirospaprika
3 db paradicsom
Reszelt sajt a szóráshoz
Olaj a tepsi kikenéséhez.
Elkészítés:
A cukkinikat megmossuk, hosszában félbevágjuk, a belsejüket kikaparjuk, enyhén olajozott tűzálló tálakba tesszük, majd a belsejüket enyhén sózzuk, borsozzuk.
Töltelék: A vöröshagymát apróra vágjuk, 2 evőkanálnyi olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk az apróra vágott gombát, enyhén sózzuk, borsozzuk. Addig pároljuk, míg a levét elfövi, pár perc az egész. Kihűtjük.
Egy keverőtálba tesszük a töltelék hozzávalóit: a főtt rizst, a darált húst, a párolt gombát, a tojást. Fűszerezzük sóval, frissen őrölt borssal, fél csomag apróra vágott petrezselyemzölddel, grill fűszerkeverékkel és őrölt pirospaprikával. Alaposan összekeverjük, majd megtöltjük az előkészített cukkinikat.
A paradicsomokat vékony karikákra vágjuk, és a megtöltött cukkinik tetejére sorakoztatjuk. Előmelegített sütőben, alsó-felső állásnál, 180-200 C fokon 50 percig sütjük. Ekkor rászórjuk a reszelt sajtot, és további 10 perc alatt szépen ráolvasztjuk.
Frissen, tartármártással tálaljuk. Felezhető a recept, ha sok lenne.
Vissza
|