Eperfagyi
EPERFAGYI
Hozzávalók:
70 dkg eper
24 dkg cukor
40 dkg tejszín
20 dkg mascarpone krémsajt
20 dkg tejföl
4 evőkanál citromlé.
Elkészítés:
Az epret megmossuk, csumáját eltávolítjuk, kisseb darabokra vágjuk. A cukrot az eperre szórjuk és kb. 1 órán át állni hagyjuk, hogy levet ereszthessen.
Miután az eper levet eresztett a turmixgépbe öntjük, és a többi hozzávalóval együtt habosra turmixszoljuk. Jól zárható műanyag edénybe öntjük, és a fagyasztóba helyezzük. 1-1,5 óránként átkeverjük. Az átkeverést kétszer elég megismételnünk.
Kb. 8-10 óra alatt fagy össze teljesen, de a legjobb, ha egy éjszakára a fagyasztószekrényben hagyjuk.
Friss eperszemekkel, tejszínhabbal díszítve tálalhatjuk.
A receptet, fotókat küldte: Kerekes András, Nagykőrös.
Vissza
|
Szija!Hmmmm én is nagykörősi vagyok 15 éwes és nagyon szeretem a fagylajtot föleg egyik kedvencem az epres!!!leközelebb ha csinálsz szívesen elmegyek egy kostólóra:D szija