Kókuszcsók
KÓKUSZCSÓK
Hozzávalók:
4 db tojásfehérje (lehet fagyasztott is)
1 csipet só
25 dkg porcukor (15 porcukor, 10 kristálycukor)
30 dkg kókuszreszelék
Fél citrom leve.
Elkészítés:
Robotgéppel a tojásfehérjéket egy csipet sóval elkezdjük felverni kemény habnak, közben hozzáadagoljuk a cukrokat, a citromlevet. Ha már szép fényes, hozzákeverjük a kókuszreszeléket is.
Nyomózsákba tesszük a krémet (nem kell rá semmilyen betét), és kis kupacokat nyomunk a krémből egy tepsire. Előmelegített sütőben kiszárítjuk.
Nekem először túlforró volt a sütő (180 C fokos), így picit bebarnultak, mint a mogyorós csók, ám csak az esztétikai értéke sérült így, az íze nem! A szárítás kb. 45 percet vett igénybe, 50 C fokon.
Úgy tudjuk leellenőrizni, hogy belül is kiszáradt-e a csók, hogy egy fogvájóval megszúrjuk, így lehet érezni, kemény-e már belül.
Jól záródó fémdobozba téve sokáig elálló finom ropogtatni való.
Vissza
|
légkeverős sütőbe mennyi ideig kell sütni?
Gyöngyi