Gombás fasirtrolád
GOMBÁS FASIRTROLÁD
Hozzávalók:
60 dkg darált sertéslapocka
25 dkg friss gomba (vagy 20 dkg üveges szeletelt gomba)
2 db szikkadt zsemle
1 db nagyobb tojás
1 fej vöröshagyma
2 gerezd duci fokhagyma
4 evőkanál olaj
Só, frissen őrölt bors, őrölt pirospaprika, majoranna, kakukkfű, oregano, rozmaring, petrezselyemzöld.
Elkészítés:
Ha friss a gomba, megmossuk, a szárvégeket levágjuk, felszeleteljük, egy evőkanál olajon elkezdjük párolni. Sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük (őrölt bors, oregano, petrezselyemzöld aprítva). Addig pároljuk, míg a levét el nem fövi.
A vöröshagymát apró kockára vágjuk, egy evőkanál olajon megdinszteljük, hagyjuk kihűlni.
A szikkadt zsemléket kockákra vágva annyi vízben, amennyi ellepi, beáztatjuk, majd kicsavarjuk.
A darált húst keverő tálba tesszük, hozzáadjuk a párolt gombát, a megdinsztelt vöröshagymát, a kinyomkodott zsemlét, a reszelt fokhagymát, a tojást és fűszerezzük.
Egy jénai tálat kiolajozunk, és roládot formázunk a gombás húsmasszából. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük (60 perc 200 C fokon, alsó felső sütés, plusz 5 perc grillezés). Szeletelés előtt 10 percig pihentetjük.
Köretként valamilyen burgonyát, és salátát, vagy savanyúságot kínáljunk mellé.
Hidegen is finom, például almás francia salátával, kenyérrel.
Készíthetjük úgy is, hogy a gombát kis kockákra vágjuk, párolás közben meghintjük egy evőkanál liszttel, így egy sűrűbb masszát kapunk. A fasirt hús kétharmadából csónakot formázunk, ennek a közepébe töltjük a gombás tölteléket, majd a maradék húsmasszával befedjük, így sütjük készre. Itt figyelni kell, ha nem elég masszív a gombatöltelék, hajlamos lehet a sütés közben a rolád teteje behorpadni, tehát a gombás tölteléknek ugyanolyan állagúnak kell lennie, mint a nyers fasirthúsnak.
Tálalás ugyanaz.
Vissza
|
Köszönöm:)