Túrós lepény
TÚRÓS LEPÉNY
Hozzávalók:
38 dkg liszt
16 dkg Rama margarin
1 csomag sütőpor
1 csipet só
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 db tojássárgája
Annyi tejföl, amennyit felvesz (2-3 evőkanálnyi).
Töltelék:
Fél kg tehéntúró
2 dl tejföl
1 db tojássárgája
3 db tojásfehérje habnak felverve
1 csomag vaníliás cukor
2-3 evőkanál porcukor (ízlés szerint)
5 dkg mazsola.
Továbbá:
Vaj, a tepsi (22x32 cm) kikenéséhez, liszt a tepsi szórásához, 2-3 evőkanál zsemlemorzsa a szóráshoz, 1 db tojásfehérje a tészta lekenéséhez.
Elkészítés:
A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. Kétfelé osztjuk, Folpackba csomagolva fél órát hűvös helyen pihentetjük.
A töltelékhez a mazsolát megtisztítjuk, megmossuk, kevés vízbe beáztatjuk 10 perce, majd lecsepegtetjük. A tehéntúrót egy tálban összetörjük és a többi hozzávalóval elkeverjük. (A tojásfehérje habot a végén keverjük hozzá, óvatosan.)
Két Folpack között kinyújtjuk az első tésztát, a vajazott, lisztezett tepsibe fektetjük. Megszórjuk 1-2 evőkanálnyi zsemlemorzsával, ráterítjük a tölteléket. A töltelék tetejét is megszórjuk zsemlemorzsával, végül a másik tésztalapot is kinyújtjuk, és befedjük a tölteléket. 1 tojásfehérjével lekenjük a tetejét, villával megszurkáljuk, és kicsit előmelegített sütőben világosra sütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd felkockázzuk. Ebből a mennyiségből 24 kocka NAGYON FINOM süteményt kapunk.
Vissza
|
Szép napot! Nemrég kaptam rá a süteménysütésre, nagyon élvezem a sütést és az eredményt is :) Mivel kezdő vagyok, így néhány "technika" még nem egyértelmű számomra, mint pl. ebben a receptben írt két Folpack közötti tésztanyújtás. Megírná valaki, hogy ez pontosan hogyan is történik? Köszönöm!