Tarjával töltött karfiol
TARJÁVAL TÖLTÖTT KARFIOL
Hozzávalók:
1 kg –os karfiol
Só, Vegeta ételízesítő
20 dkg főtt, füstölt sertéstarja
2 db kemény tojás
2 db tojássárgája
1-2 evőkanál liszt
1 mokkáskanálnyi majoranna
Csipetnyi őrölt szerecsendió
2 dl tejföl
3 dkg vaj
15 dkg reszelt sajt (Trappista és füstölt vegyesen).
Elkészítés:
A gondosan megtisztított, megmosott, egészben hagyott karfiolt sóval, Vegetával ízesített forró vízben félpuhára főzzük, majd kihűtjük. Egy gömb alakú tálba tesszük fejjel lefelé, és a vastag torzsarészeket kivágjuk úgy, hogy a karfiolfej azért nagyjából egyben maradjon. (Ha egy nappal korábban főzzük meg a karfiolt, könnyebb vele dolgozni.)
A főtt tarját és a kemény tojásokat nagyon apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és a tojássárgájákat, 2 evőkanálnyi reszelt sajtot. Összekeverjük, ízlés szerint fűszerezzük, és annyi tejfölt teszünk hozzá, hogy sűrű masszát kapjunk. Ezzel megtöltjük a karfiol belsejét. Ha kész, egy ügyes, gyors mozdulattal egy kivajazott tűzállótálba borítjuk. A tetejét lekenjük a maradék tejföllel, és gazdagon megszórjuk reszelt sajttal, végül sütőben szép világos sárgás-pirosra sütjük. (30-35 perc.)
Tálaláskor úgy szeleteljük, mint egy tortát. Fogyaszthatjuk melegen, de hidegen is, ekkor szebben lehet szeletelni. Előételnek, vagy egy könnyű második fogásnak, vagy vacsorára is jó választás.
Vissza
|
Jól néz ki és nagyon ötletes