Krémes torta
KRÉMES TORTA
Hozzávalók:
Tészta:
10 db tojás
10 evőkanál cukor
10 evőkanál liszt.
Krém:
5 csomag vaníliás pudingpor
15-16 evőkanál kristálycukor
4 evőkanál étkezési keményítő
1 liter tej
5 dkg darabos mogyoró
5 dkg főző, vagy tejcsokoládé
1 db narancs leve
1,5 csomag margarin.
Tetejére:
5-6 zacskó tejszínhabpor.
Tepsi méret: 39 x 28 cm.
Elkészítés:
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a lisztet és végül a kemény habbá vert tojásfehérjét. Kisebb tepsiben sütjük. Mikor kihűlt vízszintesen kettévágjuk.
A krémhez kikeverjük pici tejjel a cukrot, a pudingport és az étkezési keményítőt. A többi tejet felforraljuk, amikor forr, megfőzzük benne a krémet. Még melegen három egyenlő részre osztjuk a krémet. Az egyik krémbe melegen beleolvasztjuk a csokoládét.
Mikor kihűltek a krémek, kikeverjük őket margarinnal (3 felé osztani), majd a középső krémbe belecsorgatjuk az egy narancs kifacsart levét, és kikeverjük, majd elkeverjük még benne a mogyorót. A harmadik krém marad vaníliás.
Rétegezzük: Piskóta, csokis krém, mogyorós-narancsos krém, piskóta, vaníliás krém. Végül a tejszínport az utasításnak megfelelően elkészítjük, és ezzel díszítjük a tortánkat.
A receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.
Vissza
|
Szia!
Én még csak kezdő vagyok és anyukám születésnapjára ilyen tortát szeretnék sütni és azt nem tudom hogy hány cm-es tortaformába süssem és hogy a díszítést azt hogy csináljam ilyen szépre meg azt hogy milyen szinezéket tegyek a tejszínhabporba.
A válaszokat előre is köszönöm!!!!