Zselécukros torta
ZSELÉCUKROS TORTA
I. Tészta:
10 db tojás
10 evőkanál cukor
10 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
1 db citrom reszelt héjja.
II. Tészta:
10 db tojásfehérje
30 dkg cukor
20 dkg liszt
20 dkg színes zselés cukorka apró kockákra vágva
20 dkg darált dió, vagy mogyoró (nekem mogyoró volt itthon)
10 dkg durvára vágott csokoládé
1 csomag sütőpor.
Krém:
10 db tojássárgája
10 evőkanál liszt
20 evőkanál kristálycukor
1db citrom leve
25 dkg margarin
7,5 dl liter tej.
Tetejére:
Csoki máz: 20 dkg főző csoki, 3-4evőkanál cukor, 2 evőkanál olaj, fél csomag margarin. (Én minden hozzávalót egyszerre oldok fel lassú tűzön. Ha picit sűrű lenne, teszek hozzá 1-2 evőkanál tejet. Én nem gőz fölött oldom fel, de ha valaki úgy szokta, úgy is lehet.)
Díszítésnek:30 dkg tejszínhabpor.
Elkészítés:
Az első tésztához a hozzávalókból a szokásos módon piskótatésztát sütünk egy 38x25 cm-es tepsiben. Mikor kihűl, vízszintesen félbevágjuk.
A másik piskótához a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadagoljuk lassan a kristálycukrot. Majd a zselés cukrot, a diót, vagy mogyorót és a csokoládét. A végén hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Ezt a tésztát is egy 38x25 cm-es tepsiben sütjük.
A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre mixeljük, majd megfőzzük a tejben. Amikor kihűlt, kikeverjük a margarinnal és citromlével.
Rétegezés: Piskóta tészta, Krém, Zselécukros piskóta, Krém, Piskóta tészta.
Kicsit hagyjuk dermedni a tortát, majd a tetejét leöntjük csoki mázzal.
Tejszínhabbal körbe lehet díszíteni, de el is hagyható.
A receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.
Ezt a tortát Koralovská Marika is elkészítette, azzal a különbséggel, hogy 3x6 tojásból készültek a lapok, és a krémből is 3 adagot főzött. A tortát házi készítésű fondanttal vonta be. Íme a kép róla:
Vissza
|
Gratulalok Monika a recepthez es Gyongyinek is hogy feltete a lapra A hetvegen kilesz probalva Bekel valanom legjobak a Vajdasagi receptek. Kellemes munkanapot kivan Piri Ausztraliabol