Tátra csúcs
TÁTRA CSÚCS
Hozzávalók:
Tészta:
10 db tojás
10 evőkanál cukor
10 evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor.
Krém:(Párizsi krém, ez dupla adag, a másik fele a Krémes sütihez kell.)
1 liter tejszín
20 dkg kakaópor
40 dkg kristálycukor
1,5 margarin (37,5 dkg).
Csokoládéimáz
20 dkg főzőcsokoládé
3-4 evőkanál cukor (ízlés szerint)
2 kanál olaj
Fél csomag margarin (12,5 dkg).
Elkészítés:
A 10 db tojásból a szokásos módon piskótatésztát sütünk egy nagyobb tepsiben (38cmx40). Amikor kihűlt, pogácsa szaggatóval kis karikákat szaggatunk (kb.2,5-3 cm átmérőjű). 60-70 db-ot kell kapnunk.
A tejszínt felforraljuk a cukorral (de épp, hogy csak forrjon egyet), majd simára keverjük benne a kakaóport és még kb. 1-2 percig főzzük. Beleolvasztjuk 25 dkg margarint és hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt felhabosítjuk és kikeverjük a maradék 12,5 dkg margarinnal.
A krém felét használjuk most fel, a másik felét egy másik torta krémjéhez kell (Krémes sütemény).
Csillagcsöves nyomózsákkal a krémet a tésztakorongokra nyomjuk. Lehűtjük, végül csokoládémázzal bevonjuk őket. Csokoládémáz:
Én minden hozzávalót egyszerre oldok fel lassú tűzön. Ha picit sűrű lenne, teszek hozzá 1-2 evőkanál tejet. Én nem gőz fölött oldom fel, de ha valaki úgy szokta, úgy is lehet.
A receptet küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.
Vissza
|
jó nagyon jó