Mézes zserbó 2.
MÉZES ZSERBÓ 2.
Hozzávalók:
Tészta:
15 dkg kristálycukor
2 evőkanál méz
Fél dl tej
1 kiskanál kakaópor
10 dkg margarin
1db tojás
45 dkg finomliszt
1 mokkáskanál szódabikarbóna.
Krém:
7 dl tej
1 csomag főzős vaníliás pudingpor
2 csomag vaníliás cukor
10 dkg búzadara
20 dkg porcukor
20 dkg vaj.
Máz:
5 dkg vaj
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
10 dkg kristálycukor
2 evőkanál víz.
Elkészítés:
A tésztához valókat a liszt és a szódabikarbóna kivételével vízgőz fölött 15 perc alatt kicsit sűrű masszává főzünk. A tűzről levéve összegyúrjuk a szódabikarbónás liszttel.
4 részre osztjuk, enyhén meglisztezett deszkán egyenként kb. 25x30 centis lapokká nyújtjuk. Előmelegített sütőben közepesnél kicsit kisebb lánggal kb.5 percig sütjük, vigyázni kell, mert hamar megég.
A krémhez a tejet a pudingporral, cukorral, vaníliás cukorral és a búzadarával felforraljuk, 4-5 perc alatt megfőzzük, kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt darás masszát kanalanként belekeverve jól összedolgozzuk.
A kisült lapokat ezzel a krémmel egymásra rétegezzük.
A mázhoz valókat 3-4 perc alatt simára főzzük, kissé hűlni hagyjuk és a tészta tetejére kenjük. Legalább 1 éjszakát pihentetjük.
A receptet, fotókat küldte: Czinege Lászlóné, Cincike, Budapest.
Vissza
|
nagyon guszta kiprobálomkarácsonyra köszihugica