Csodasüti almából
SÜTICSODA ALMÁBÓL
Hozzávalók:
1 kg alma
30 dkg rétesliszt
35 dkg cukor
3 db egész tojás
1 evőkanál őrölt fahéj
1 citrom reszelt héja és leve
1 csomag sütőpor
10 dkg darált dió.
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, és a többi hozzávalóval együtt elkeverjük. Vajazott, vagy sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben, 200 C fokon megsütjük. (Kb. 40-45 perc alatt készül el, tűpróba.)
Gyorsan, egyszerűen elkészíthető finom sütemény. Tálalásnál vaníliaöntetet, vagy csokoládé öntetet, vagy valamilyen gyümölcsöntetet kínáljunk hozzá.
A képen vanília öntettel készült.
Vaníliaöntet:
7 dl tejet 1 csomag Vaníliás pudingporral (Gála, főzés nélküli pudingpor) elkeverjük, és már tálalhatjuk is.
A receptet, fotókat küldte: Móró Éva, Dunakeszi.
Vissza
|