Hatlapos sütemény
HATLAPOS SÜTEMÉNY
Hozzávalók:
60 dkg liszt
12 dkg cukor
1 db tojás
1 csomag szalakáli (5 gramm)
10 dkg margarin
Tej annyi, hogy gyúrható legyen a tészta, kb. 2 dl.
Töltelék:
30 dkg porcukor
2 evőkanál kakaópor
4 evőkanál liszt
1 l tej.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 6 lapot nyújtunk, sütőben kisütjük.
A töltelékhez valókat csomómentesre (mint a palacsintatészta) összekeverjük, felfőzzük sűrűre.
A lapokat megkenjük a töltelékkel, és már összeállítva legalább 1 napot állni hagyjuk, hogy a tészta megpuhuljon kellőképp.
A receptet Éva anyósomtól kaptam, köszönet érte!
Megjegyzés:
A képen 4 lapos változat látható, van az úgy, hogy kevés az idő 6 lapra, de a mennyiségek ugyanazok!
Vissza
|
A kakaó is kimaradt ... :-(