Dinnye szelet
DINNYE SZELET 2.
Hozzávalók:
50 dkg darált keksz
25 dkg margarin
1 evőkanál rum
1 evőkanál baracklekvár
15 dkg porcukor.
Valamint:
Zöld és piros ételszínezék
Étcsokoládé tortadíszítő dara.
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, kétfelé válasszuk. Az egyik felét piros, a másik felét zöld ételszínezékkel gyúrjuk át. Jól kidolgozzuk mindkét tésztaadagot, majd 6-6 golyót formázunk a tésztákból. A zöld golyókat kilapítjuk, a piros golyókat belecsomagoljuk. Hűtőszekrénybe (fagyasztóba) tesszük, és ha jól megdermedt, 4 szeletbe vágjuk a golyókat. A piros részükbe csokoládé darát nyomkodunk „magok’ gyanánt.
Nagyon dekoratív, könnyen elkészíthető édesség.
A receptet, fotókat küldte: Nyilas Józsefné (Pircsi), Kiskunhalas.
Vissza
|