Nutellás torta
NUTELLÁS TORTA
Hozzávalók:
Tészta:
15 db tojás
15 evőkanál cukor
15 evőkanál liszt
2 csomag sütőpor.
Krém:
4 csomag vaníliás pudingpor
4-5 evőkanál Nutella mogyorókrém, vagy Euró krém (Szerbiában így hívják)
1,5 liter tej
25 dkg margarin
12 evőkanál cukor.
Vajkrém:
10 dkg margarin
10 dkg porcukor.
Tetejére:
Fondan massza (kb.80-90 dkg).
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótatortát sütünk egy 30 cm átmérőjű lábosban, vagy tortaformában. (A sütőformát előzőleg kivajazzuk, kilisztezzük) Amikor kihűlt a piskóta, vízszintesen 3 lapba vágunk. De süthetjük külön-külön is a három lapot.
Szokásos módon krémet főzünk a pudingporból, majd még melegen beleolvasztjuk, illetve elkeverjük benne a Nutella krémet. Mikor kihűlt a krém kikeverjük a margarinnal.
Ezzel töltjük a lapokat és a tetejét is ezzel a krémmel kenjük Le. Majd a hűtőbe tesszük a tortát.
Ez idő alatt jól kikeverjük a Vajkrémet: a margarint és porcukrot elkeverjük, és még ezt a krémet is rákenjük a tortára.
Végül Fondan, vagy marcipán masszával vonjuk be.
A receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika Becse, Vajdaság.
Vissza
|
Csak azt szeretném megkérdezni hogy a fondalt hogy kell csinálni. Meg hogy a torta tetején azok a sötét rózsaszín virágok azok marcipánok?