TORTÁk : Csokis, vaníliás torta |
Csokis, vaníliás torta
CSOKIS, VANÍLIÁS TORTA
Hozzávalók:
Tészta:
15 db tojás
15 evőkanál cukor
15 evőkanál liszt
2 csomag sütőpor.
Krém:
4 csomag vaníliás pudingpor
1,5 liter tej
25 dkg margarin
12 evőkanál cukor
5 dkg mogyorós Milka csokoládé.
Tetejére:
3 csomag tejszínhabpor vízzel, vagy tejjel kikeverve a használati utasítás szerint. (Ha díszítjük is, akkor 4 csomag tejszínhabport vegyünk.)
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótatortát sütünk egy 30 cm átmérőjű lábosban, vagy tortaformában. (A sütőformát előzőleg kivajazzuk, kilisztezzük.) Amikor kihűlt a piskóta, vízszintesen 3 lapba vágunk. De süthetjük külön-külön is a három lapot.
A pudingot és cukrot megfőzzük a tejben, majd még melegen kétfelé osztjuk. Az egyik felébe beleolvasztunk 5 dkg mogyorós Milka csokit.
Mikor kihűltek a krémek, kikeverjük őket fél-fél csomag margarinnal.
Összeállítás:
Úgy töltjük meg a lapokat, hogy felváltva rakosgatjuk a krémeket a piskótára: Egy kanál csokis, egy kanál vaníliás krém, és így tovább amíg el nem fogy a krém. Végül tejszínhabbal díszítjük.
A receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.
Vissza
|
Mindegyik lap közé 1kanál csokis 1 kanál vaníliás és még ezt többször meg kell csinálni?