Fehércsokis torta
FEHÉRCSOKIS TORTA
Hozzávalók:
Tészta:
15 db tojás
15 evőkanál cukor
15 evőkanál liszt
2 csomag sütőpor.
Krém:
3 csomag vaníliás pudingpor
12 evőkanál cukor
4 evőkanál étkezési keményítő
1,5 liter tej
20 dkg fehér Milka csoki
20 dkg tejpor
32,5 dkg margarin.
Tetejére: tejszínhabkor, ételszínezék.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótatortát sütünk egy 30 cm átmérőjű lábosban, vagy tortaformában. (A sütőformát előzőleg kivajazzuk, kilisztezzük) Amikor kihűlt a piskóta, vízszintesen 3 lapba vágunk. De süthetjük külön-külön is a három lapot.
Krém: A tejet elkezdjük felforralni, de előtte keveset elveszünk belőle, hogy csomómentesre keverjük a pudingport, a cukrot és étkezési keményítőt. A tejben megfőzzük a krémet és még melegen beleolvasztjuk a csokoládét. Ha kihűlt a krém, kikeverjük margarinnal és a tejporral. Ezzel a krémmel töltjük meg a piskótalapokat. A tetejét is lekenjük a tortának.
A torta így is maradhat, vagy én most úgy csináltam, hogy kibéleltem egy alufóliával a lábast, amiben sült a piskóta. Felkockáztam a tortát és átraktam a lábasba, ahogy éppen sikerült. Letakartam alufóliával, majd egy éjszakát így hagytam állni. Másnap kiborítani egy tálcára és díszíthetjük tejszínhabporral, tejszínnel, vagy épp fehér csoki mázzal. Így felkockázva jobban átvette a piskóta a krém ízét.
A receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becse Vajdaság.
Vissza
|
Nagyon szép és bisztós nagyo finóm