Virág keksz
VIRÁG KEKSZ
Hozzávalók:
40 dkg finomliszt
4 db tojás sárgája
10 dkg cukor (barna cukor)
14 dkg vaj
2 teáskanál vanília eszencia.
Elkészítés:
A vajat a liszttel elmorzsoljuk, majd beletesszük a többi hozzávalót is, és fakanállal jól összedolgozunk.
170 fokra előmelegítjük a sütőt. A masszából pici gombócokat formázunk, tepsibe tesszük őket, és 10 percig elősütjük. Kivesszük a tésztát, a gombócok közepét benyomkodjuk. A mélyedéseket megtöltjük baracklekvárral, és visszatesszük 10 fokkal melegebbre állított sütőbe 10 percre.
Fémdobozba téve, sokáig elálló finom teasütemény.
A receptet, fotókat küldte: Maki Yamamoto, Tokió, Japán.
Vissza
|