Fatörzstorta 4.
FATÖRZSTORTA 4.
Hozzávalók:
2 db 5 tojásos piskótalap
(2-szer 5 db tojás, 5 evőkanál liszt, 5 evőkanál cukor, késhegynyi szódabikarbóna, vagy sütőpor)
Krém:
15 db tojás
5 evőkanál liszt
3 evőkanál étkezési keményítő
25 evőkanál cukor
40 dkg főzőcsokoládé
40 dkg margarin.
A tepsi mérete: 39 x 28 cm.
Elkészítés:
2 db 5 tojásos piskótát sütünk a szokásos módon. Ha megsültek, még melegen, nedves konyharuhákra tesszük a lapokat, és felcsavarjuk.
Krém: Az egész tojásokat jól elkeverjük a kristálycukorral, hozzáadjuk az étkezési keményítőt és a lisztet, mixerrel jól eldolgozzuk. Ezt a keveréket vagy gőz fölött, vagy nagyon kevés tejben megfőzzük. Gőz fölött lassabban sűrűsödik be, ha pedig nem gőz fölött főzzük a krémet, vigyázzunk, nehogy összeessenek a tojások. Pici főzés után beleolvasztjuk a főzőcsokoládét. Mikor a krém kihűlt kikeverjük a margarinnal.
Ezzel a krémmel töltjük meg a piskótatekercseket, kívül is és belül is. Az egyik piskótát egészben hagyjuk, a másikat 2-vagy 3 darabba vágjuk, így formálunk fatörzset. Díszíthetjük is, pici marcipán virágokkal.
A receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becse Vajdaság.
Vissza
|
Kedves Gyöngyi!
Engedd meg, hogy megajándékozzalak egy vándordíjjal, a Kreatív Blogger díjával! Kérlek nézz be hozzám érte: http://beccaesasutik.blogspot.com
Az imént néztem a blogodat, hát húúúha, le a kalappal az előtt is! Gratulálok mindkét oldalhoz!
Üdv: becca