Krémes kocka 2.
KRÉMES KOCKA 2.
Hozzávalók:
Tészta:
12 db tojásfehérje
24 evőkanál cukor
1 teáskanál ecet.
Krém:
12 db tojássárgája
22 evőkanál cukor
5 csomag vaníliás pudingpor
10-15 dkg darált, vagy durvára vagdalt dió
10-15 dkg darált keksz
4 szelet főzőcsokoládé (5-6 dkg)
2 evőkanál étkezési keményítő
2 liter tej
1,5 margarin (37,5 dkg)
Fél kg őszibarack, friss, vagy fagyasztott.
Tetejére:
4-5 csomag tejszínhabpor.
Elkészítés:
A tojások fehérjébe belerakjuk az ecetet majd kemény habbá verjük. Lassanként hozzá adagoljuk a cukrot. Egy nagyméretű, zsírozott, lisztezett tepsiben szárítjuk sütőben, 1,5 órán keresztül, 150 C fokon.
Erre a tésztára kerül a felvagdalt őszibarack.
A tojások sárgáját kikeverjük 10 kanál cukorral. Külön pici tejjel kikeverjük a pudingokat 10 kanál cukorral és az étkezési keményítővel. Majd az egészet csomómentesre mixeljük, és ha forr a tej, megfőzzük krémnek. Mikor besűrűsödött, egyik felébe a krémnek beleolvasztjuk csokoládét. Kihűtjük mindkét krémet, majd fele-fele margarinnal kikeverjük őket. A sárga krémet még elkeverjük a dióval és a keksszel. Az őszibarackokra kenjük a először a sárga, majd a barna krémet.
A tejszínhabport felverjük vízzel, majd a lehűtött krémre kenjük, és villával megcifrázzuk a tetejét.
A receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.
Vissza
|
nagyon tetszik ez a süti biztosnagyon finom lehet kifogom próbálni.