Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Sütemények
Sütemények : Mignon kockák (csokis, citromos, málnás)

Mignon kockák (csokis, citromos, málnás)


MIGNON KOCKÁK (CSOKIS, MÁLNÁS, CITROMOS)

 

Hozzávalók:

Tészta:

16 tojás

16 evőkanál liszt

16 evőkanál cukor

2 csomag sütőpor.

 

Krém:

20 dkg étkezési keményítő (gusztin)

1 liter tej

25 dkg margarin

15-20 evőkanál kristálycukor

1 citrom leve

1 kis üveg málna eszencia

10 dkg csokoládé.

 

Tetejére:

1 kg készen vásárolt fondan massza, vagy 90 dkg cukor, és víz (Ez nem az a fondan, amivel a tortákat vonjuk be!)

 

Ételszínezék: barna, rózsaszín, sárga. De lehet az egészet fehéren is hagyni.

 

 

Elkészítés:

A tésztához kisütünk 2 x 8 tojásos piskótatésztát zsírozott, lisztezett nagyméretű tepsiben.

A krémhez odatesszük a tejet forrni, majd pici tejjel elkeverjük a cukrot, az étkezési keményítőt, és a többi tejjel megfőzzük.

Még melegen három részre osztjuk. 2/3-ad rész csokis, a többi rész citromos, és málnás. De ízlés szerint lehet vaníliás, rumos krémmel is tölteni, az arányokat is lehet osztani 4 felé.)

A 2/3 rész krémbe belekeverjük a csokoládét. Amikor kihűltek a krémek akkor a megmaradt fehér krémbe belekeverjük az egyikbe a citrom levét, a másikba az eszenciát. A margarint felosztjuk, és külön külön kikeverjük a krémekkel.

Végül megtöltjük a tésztát a krémmel, és felkockázzuk. Ebből a mennyiségből 80-90 db mignonunk lesz. Egy-két órára a mélyhűtőbe tesszük, hogy kicsit megfagyjanak.

A fondan masszát gőz fölött felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a megfelelő színt és villával belemártogatni a kockákat,vagy megöntözni őket.

 

A mázat házilag is el lehet készíteni. Ennyi adaghoz 90 dkg cukrot lassú tűzön főzni, csak annyi vízzel, hogy ellepje. Mikor a cukor elolvadt és már szép tükrös, de nem kristályos, akkor félrehúzni a tűzről és hagyni picit hűlni, majd fehéredésig kevergetni. Hogy jó sűrű massza legyen belőle, hogy a fakanál megálljon benne.

Én már kétszer készítettem itthon is a mázat házilag, de végül mégsem lett olyan, mint a bolti. Mert mikor megkötött, utána kristályos maradt a tetején. De ha lesz időm, próbálkozni fogok úja. A szakik azt mondják, hogy megfelelő hőmérsékletig szabad csak melegíteni a cukrot,de nekem nincs hőmérőm és tapasztalatom sem ebben. Így most időhiánya miatt maradtam a bolti masszánál. Az a biztos.

 

Szabó Mónika, Becse, Vajdaság

 

 

Megjegyzés:

 

FONDAN 1946-ból:

 

Hozzávalók:

90 dkg cukor

1 kávéskanál ecet, vagy citromlé

3 dl víz.

 

Elkészítés:

Az összetevőket felforraljuk, összemossuk.
Összemosás: Egy csészébe hideg vizet teszünk, és az ebbe mártogatott ecsettel forrás közben lemossuk az edény oldalára rakódott cukorkristályokat. 3-4 alkalommal ismételjük. A tetején megjelenő habot ecsettel leszedjük. Addig forraljuk, míg "golyósra" nem főztük, és a főzetben nem marad szemcse.
Golyóra főzés-jelentése, hogy puha golyókat lehet formálni a főzetből. Ezt mintavétellel ellenőrizhetjük.
Ellenőrzés: egy edénybe hideg vizet teszünk, a fakanál nyelét belemártjuk a vízbe,a cukorfőzetbe, majd ismét a vízbe. A kanál nyelére tapadt, lehűlt cukormintát ujjunkkal leszedjük, és ha puha golyót tudunk belőle formázni, akkor levesszük a tűzről. Ha a cukor nyálkás, cukrot, ha törik, pattog, akkor vizet teszünk hozzá.
Ha levettük a tűzről, a tetejét hideg vízbe mártott kézzel spricceljük meg. Állni hagyjuk, amíg langyosra hűl. Ekkor egy fakanállal kevergetjük, amíg egészen kifehéredik, majd egészen megdermed (kemény lesz). Nedves ruhával letakarva állni hagyjuk, kb. 1/2 óra múlva újra megpuhul.
Ilyen állapotban alkalmas sütemények, torták áthúzására úgy, hogy a szükséges mennyiséget edénybe tesszük,és állandó keveréssel langyosra melegítjük. Tetszés szerinti színre ételfestékkel, csokoládéval, kakaóporral, sűrített kávéval stb. színezhetjük. Ha melegítésnél pici tojásfehérjét teszünk hozzá, fényesebb lesz a bevonat. Ajánlatos a süteményt, tortát áthúzás előtt forró, hígított lekvárral megkenni,így egy szigetelő réteget adunk a tésztának, és nem lesz matt a fondant.
A fondant hetekig tárolható, nem romlik, de vizes ruhával takarjuk le, hogy a teteje ne száradjon ki.

 

Ez a fondant hasonlóan is használható, mint a marcipán. Nyújtani és formázni is lehet, de a melegre felpuhul. (forrás: hoxa.hu)

 

 Mignon készítése képekben.


 

Vissza

4 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2011.05.23. 12:45
Renáta ( cukrász)

Ne haragudj ha meg sértelek de én felnem tenném ez  MINON -T MERT SEMMI ALAKJA SINCS ÉS A FONDÁN IS BRUTÁLIS RAJTA AHOGY KINÉZ

Idézet
2011.05.23. 14:43
Gyöngyi (a szerk)

Kedves Renáta, már feltettem... és nem is szándékozom levenni.

Igazad van, nem egy szépségdíjas sütemény, de a MIÉNK:) A honlapnak nem célja sztárszakácsokat, cukrászokat képezni - nem is tud.

ITT, az EGYSZERŰ, MEZEI HÁZIASSZONYOK adnak tippeket, ötleteket egymásnak, egyikünk sem képzett szakember, de a családunkat mégis el kell látni, szeretettel, odaadással készített ételekkel..

Nagyon nagy szeretettel várnám a Te receptjeidet, fotóidat, ahogy írod, cukrász vagy, így bizonyára sokat tanulhatnánk Tőled. Üdvözlettel: Gyöngyi (a szerk.)

Idézet
2011.05.23. 21:29
mona82

Kedves REnáta! Vettem a lapot. Egyébként nem sértett meg, de én nem vagyok cukrász. Így nem is tudok olyan mignont készíteni, mint egy cukrász.  Én nem a szépsége miatt küldöm mindég a receptet, hanem, mert lehet jó a recept és az hátha valakinek megtetszik.  Attól, hogy rosszul néz ki, még lehet finom. Egyébként van egy képem mignonról 2009-ből. Nekem nem volt időm sütni, és cukrásszal készítettem.Azt is elfogom küldeni Gyöngyinek, hogy megnézze azt is. Azokat cukrász készítette. Igen van különbség a szépség között, de akkor az nem lett volna hiteles, mert azt nem én készítettem. Egyébként, nem az én feladatom elbírálni, hogy a recept megjelenik e a neten vagy sem. Ha a recept épp nem tetszene a szerkesztőnek akkor az nem jelenik meg. De ha annyira rontja az oldal színvonalát én azért sem haragszom, ha épp törölik a receptet ill. képet.

Várom én is azokat a recepteket képekkel, amelyeket Ön készített, hogy én is tanulhassak.

Idézet
2012.07.04. 19:33
nóra

 Nekem nagyon  tetszet a recepted. Gyorsan elmentettem a mappámba. A szépségét figyelembe véve a családnak az a lényeg, hogy finom legyen. Nem híjába szokták a üstire mondani ronda de finom, az ízlelő bimbóink mit mondanak az a lényeg.  Köszi a receptet.

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés 


Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!