Brownie
BROWNIE 2.
Hozzávalók:
20 dkg étcsokoládé
18 dkg vaj
3 db egész tojás
4 evőkanál cukor
2 evőkanál kakaó por
3 dkg finomliszt
15 dkg mazsola
15 dk dió.
Tepsi méret: Kb. 30 cm x 20 cm.
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A mazsolát kevés vízbe (vagy rumba beáztatjuk).
Lábasban felolvasztjuk takaréklángon a vajjal az étcsokoládét. Amikor már lágy, levesszük a tűzről. Hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot és a fahéjat. Hozzákeverjük a kakaóport is. Beleszitáljuk a lisztet, végül belekeverjük a durvára darabolt diót és a lecsepegtetett mazsolát is. Addig keverjük a masszát, míg csillogóan fényes lesz.
Egy kisebb tepsit kivajazzuk, kilisztezzük. (azért kisebb tepsit, hogy magas süteményünk legyen). Kb. 23-25 perc alatt készre sütjük.
Ennél a süteménynél az a lényeg, hogy tűpróbánál még kicsit tapadjon a tészta a fogpiszkálóhoz. Hűlés közben kicsit úgyis szilárdulni fog.
Amikor még langyos, vaníliafagylalttal, és csokoládé öntettel tálaljuk, de anélkül is nagyon finom!
A receptet, fotót küldte: Maky Yamamoto, Tokió, Japán.
Vissza
|
Ez nagyon jól néz ki, és tetszik is. Lehet h kipróbálom!!!(L)
pussz