Sajtkrémleves
SAJTKRÉMLEVES
Hozzávalók:
1 db leveskocka
2 db tömlős sajt (ízlés szerinti ízesítéssel)
Zsemle
Petrezselyem zöldje
Olaj, liszt
Fűszer (ízlés szerint).
Elkészítés:
Egy edényben az olajból és lisztből rántást készítünk. Ezt felöntjük 2 liter vízzel, beletesszük a leveskockát, és felfőzzük. Mikor fő, belenyomjuk a tömlős sajtot, és addig forraljuk, míg az apró sajtszemcsék is eltűnnek. Ízlés szerint ízesítjük.
A zsemlét felkockázzuk, kevés olajon aranybarnára pirítjuk.
Friss, apróra vágott petrezselyemzölddel, és pirított zsemlekockával tálaljuk.
A receptet, fotót küldte: Csajbók Andrea, Nyíregyháza.
Vissza
|
Szia! Nagyon jól néz ki, holnap kipróbálom.
Jelzek vissza , hogy sikerült!
Szia!