Tűzdelt pulykaszárny
TŰZDELT PULYKASZÁRNY
Hozzávalók:
2 db pulykaszárny
4-5 fej fokhagyma
40 dkg füstölt szalonna
Szárnyas fűszerkeverék.
Elkészítés:
A húst alaposan megmossuk, a fokhagymát cikkeire bontjuk. A szalonna felét felkockázzuk, másik részét csíkokra vágjuk.
A szárnyát több helyen mélyen bevágjuk, és a mélyedéseket betömjük fokhagymával, szalonnakockával. Ezután sózzuk, fűszerezzük a húst, és zsírozott tepsibe tesszük. Tetejére szalonnacsíkokat helyezünk, és ráöntünk 1,5 dl vizet. Ha fér a tepsibe, akkor tehetünk köretnek nagyobb hasábokra vágott burgonyát is. Végül lefedjük az egészet alufóliával, és 1,5 óráig (hústól függ!) sütjük. Ha megpuhult, akkor fólia nélkül még visszatoljuk a tepsit a sütőbe, hogy egy kicsit piruljon a hús.
Laktató, és finom!
A receptet és fotókat küldte: Csajbók Andrea, Nyíregyháza.
Vissza
|