Sajttal töltött virsli baconban sütve
SAJTOS VIRSLI BACONBA TEKERVE
Hozzávalók:
Virsli
Sajt (Trappista, Ementáli, füstölt sajt, ízlés szerint)
Szeletelt bacon.
Elkészítés:
A virslikből hosszában egy-egy vékonyabb V betű alakot kivágunk. Az így keletkezett vájatba sajtcsíkokat helyezünk. Mindegyik virslit egy-egy szelet baconnal ferdén feltekerjük. A bacon végeit rögzítjük fogvájóval.
Tűzálló üvegtára sorakoztatjuk a betekert sajtos virsliket, és előmelegített sütőben, pár perc alatt, 200 C fokon, grill fokozaton, szép pirosra sütjük.
Frissen, forrón tálaljuk.
Kiváló, gyorsan elkészíthető feltét főzelékekre, de önállóan, valamilyen körettel, salátával is nagyon finom. (Tálaláskor ne felejtsük el a fogvájókat eltávolítani!)
Vissza
|