Pácolt csirkeszárnyak ropogós bundában
PÁCOLT CSIRKESZÁRNYAK ROPOGÓS BUNDÁBAN
Hozzávalók:
8 db nagyobb csirkeszárny
2 pohár joghurt (2-szer 175 gramm 4%-os)
Fél csomag Konyhavarázs sültcsirke fűszerkeverék
2 db tojás
Liszt
Corn Flakes (kukoricapehely)
Chili por
Só
Olaj.
Elkészítés:
A csirkeszárnyak csontos végét levágjuk (jó lesz alapléphez), és félbe vágjuk őket a forgóknál. Egy erősebb nylon tasakba tesszük őket. Hozzáöntjük a joghurtot, egy evőkanálnyi fűszerkeveréket. Összecsavarjuk a zacskó száját, és alaposan megnyomkodjuk a csirkeszárnyakat, hogy elkeveredjenek a páclében. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap panírozzuk és sütjük: A tojásokat elkeverjük 2 csipet sóval, a lisztbe teszünk egy evőkanálnyi fűszerkeveréket. A kukoricapelyhet összetörjük nagyjából, nem árt, ha maradnak nagyobb darabok benne. (Nylon zacskóba tesszük, és húsklopfoló sima részével csapkodjuk össze.) Ebbe is teszünk egy evőkanálnyi fűszerkeveréket.
Szokásos módon panírozunk: a szárnyakról kézzel lehúzzuk a joghurtos pácot, majd a fűszeres lisztbe, tojásba, kukoricapehelybe forgatjuk.
2 ujjnyi, nem túlforró olajban kezdjük a sütést – fordításnál mérsékeljük a tüzet.
Papírszalvétára szedve lecsöpögtetjük, frissen, ropogósan tálaljuk.
Illik hozzá a sült hasábburgonya és a Káposztás vegyes saláta joghurttal, vagy valamilyen salátaféle.
Vissza
|
Megindult a nyálképzésem:)