TORTÁk : Málnakrémes túrótorta |
Málnakrémes túrótorta
MÁLNAKRÉMES TÚRÓTORTA
Hozzávalók:
3 db tojás
3 evőkanál porcukor
0,5 dl étolaj
3 púpos evőkanál liszt
Fél csomag sütőpor
1 evőkanál kakaópor
2 csipet só.
Krém:
1 csomag vaníliás pudingpor
2,5 dl tej
Fél kg tehéntúró
15 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
2 csomag tejszínízű habpor
3 dl tej
15 gramm zselatin
50 dkg málna (lehet fagyasztott is).
Elkészítés
A tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadunk 0,5 dl étolajat. Egy külön tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a kakaóport és egy csipet sót. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd a cukros tojássárgájához keverjük. 3 részletben beleszitáljuk a lisztes keveréket is, óvatosan elkeverjük, majd sütőpapírral bélélt kapcsos tortaformába (24 cm-es) öntjük a masszát. Tetejét elsimítjuk, és előmelegített sütőben, 200 C fokon, kb. 15 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A kihűlt piskótát kivesszük a formából, lehúzzuk róla a sütőpapírt, visszahelyezzük a tortaformába, erre tesszük majd a krémet.
Krém elkészítése: Kevés hideg tejben csomómentesre keverjük a vaníliás pudingport, majd a többi tejhez adva felforraljuk, állandó keverés mellett besürítjük. Nagyjából kihűtjük.
A málnát turmix géppel pürésítjük.(Akit zavarnak a magok, passzírozza át.) A tehéntúrót áttörjük (robotgéppel vagy villával), a cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a málnapürét, és kanalanként a pudingot is belekeverjük. 1 dl hideg vízben feloldunk 10 gramm zselatint, jól felmelegítjük, ha éppen forrna, lehúzzuk a tűzről, hagyjuk nagyjából kihűlni, végül a túrós krémhez keverjük.
3 dl hideg tejben elkeverjük a tejszínízű habport, és kézi mixerrel kemény habot verünk belőle. Ezt is a túrós krémhez adjuk, elkeverjük, cukrot adunk még hozzá, ha nem elég édes. Végül a tortalapra simítjuk a krémet. Hűtőbe téve szilárdulásig dermesszük.
A tetejét csíkozhatjuk piros cukormázzal (Dr. Oetker). Én most zselatint is öntöttem a tetejére: 1 dl víz, 1 dl cseresznyelikőr, 4 púpozott teáskanál zselatin porból, de nem kellett volna, a cukormázas díszítést a zselatin feloldotta. Vagy a zselatin nem kell rá, vagy a díszítés, vagy egyik sem, anélkül is mutatós!
A maradék krémet poharakba téve, gyümölcsökkel megtűzdelve, szintén hűtőbe tesszük. (4 adag lesz belőle.)
Tálalás előtt forró vízbe mártott késsel óvatosan vágjuk körbe a tortát a forma mellett, úgy szépen le lehet venni a karimát. Érdemes előző nap elkészíteni a tortát, így jól le fog hűlni, szépen lehet majd szeletelni.
Vissza
|
A tortaforma mérete mekkora?? Léccíves írd bele a receptbe!! köszönöm
Beírtam, szívesen:) Üdv: Gyöngyi a szerk.