Túrós csörögefánk
TÚRÓS CSÖRÖGEFÁNK
Hozzávalók:
50 dkg tehéntúró
4 db tojás
9 evőkanál cukor
25 dkg margarin
Késhegynyi szódabikarbóna 1 evőkanál ecettel elkeverve
Kb. 1 kg liszt
Porcukor a szóráshoz.
Elkészítés:
A túrót elkeverjük a tojásokkal, a cukorral és a margarinnal. Hozzáadjuk az ecetes szódabikarbónát, majd annyi lisztet, hogy jól gyúrható, könnyű tésztát kapjunk. Azonnal dolgozhatunk vele, nem kell pihentetni.
Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk. Hosszúkás téglalapokat vágunk derelyeszaggatóval, a közepükbe 3 cm-es vágást készítünk. A tészta keskenyebbik felét áthúzzuk a középső lyukon, így kapjuk meg a csörögefánk-formát. Bő, forró olajban szép pirosra sütjük őket.
Kiszedve az olajból papírszalvétán alaposan lecsepegtetjük, picit állni hagyjuk.
Porcukorral meghintve, házi lekvár társaságában kínáljuk.
A receptet, fotót küldte: Szabó Rózsika, Székelykeresztúr, Erdély.
Vissza
|
NAGYON FINNOM ES IMADJA A CSALAD!