Diós Manci
DIÓS MANCI
Hozzávalók:
3 dl darált dió (kb. 10 dkg)
4 dl liszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só
3 dl cukor
2 db tojás
3 dl tej
Kb. 5 dkg dió durvára törve
Kb. 10 dkg rumos meggy.
Tepsi mérete: 32 x 22 cm.
Elkészítés:
A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük. A darált diót, lisztet, sütőport, sót elkeverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a tejet, ezzel is elkeverjük, majd a tepsibe öntjük a tésztát. A tetejére rumos meggyet szórunk, bőségesen meghintjük durvára tört dióval. Kb. 30 perc alatt, 200 C fokos sütőben, alsó-felső állásnál megsütjük. (Tűpróba.)
Nagyon egyszerű, nagyon gyors, finom sütemény, a pörkölt dió a tetején valami Isteni finom:) Frissen az igazi, de több napig is eláll.
Tipp:
A dióbelet úgy legpraktikusabb durvára törni, ha egy nylon zacskóba tesszük, rátesszük a vágódeszkát, és jól lenyomkodjuk. De klopfolót is bevethetünk, lényeg, hogy darabos maradjon a diónk. A zacskó megakadályozza, hogy a dió mindenhova szétröpködjön:)
Ha nincs rumos meggyünk, lehet friss, magozott meggyet is használni, vagy más, savanykás gyümölcsöt, pld ribizli, áfonya, szeder is lehet, legyünk kreatívak!
Vissza
|
nagyon finom süti én kiprobáltam és mindenkinek ízlett köszönöm