Túrós-sonkás bukta
TÚRÓS SONKÁS BUKTA
Tészta:
1 kg liszt (amennyit felvesz)
2 pohár langyos víz
5 dkg élesztő
1 dl tej tej (a kovászhoz)
1 kávéskanál cukor
1 nagykanál liszt
10 dkg disznózsír
Egy dl olaj.
Töltelék:
Kb. 30 dkg fiatal túró (sovány túró, amit vágni lehet, szerbül: mládi szir, hasonló, mint a feta sajt).
10 dkg ketchup
Bármilyen sonka, szalámi, vagy gépsonka, esetleg főtt virsli.
Kenéshez, szóráshoz:
2 db tojássárgája
Pici tej
Kb. 10 dkg sajt reszelve
Szezámmag.
1 dl tejben felfuttatjuk az élesztőt, cukrot és egy evőkanál lisztet. A többi hozzávalóhoz adjuk, és jól kidolgozzuk a tésztát, hogy ne legyen hólyagos.
Én nem kelesztettem 15 percnél tovább időhiánya miatt, de kb. fél-egy órát keleszteni kell. Kinyújtjuk a tésztát, majd téglalap alakúra vágjuk kb. 35-36 db. kell, hogy legyen. Az egyik felébe tesszük a túrót, apróra vágott sonkát, megkenjük ketchuppel, majd mind két oldalát a tésztának kicsit felhajtjuk, és végül felcsavarjuk.
Tetejüket lekenjük a tojássárgája és tej keverékével, majd megszórjuk szezámmaggal és reszelt sajttal. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
A receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.
Vissza
|