| 		
		 
 Gombával töltött fasirt rolád
GOMBÁVAL TÖLTÖTT FASIRT ROLÁD 
  
Hozzávalók: 
1 kg darált disznó, vagy marhahús 
40 dkg gomba 
2 dl tejföl 
1 evőkanál liszt 
10-15 dkg reszelt sajt 
Kb. 1-1,5 dl tej 
1 kisebb fej vöröshagyma 
1 kis csokor petrezselyemzöld 
3 db tojás 
8-10 vékony szelet gépsonka 
3 szelet másnapos kenyér 
Olaj 
Só, bors 
Vegeta 
Alufólia. 
  
Elkészítés: 
A kenyereket beáztatjuk a tejben, majd jól kinyomkodjuk, és hozzáadjuk a darált disznóhúshoz. Adunk hozzá még három db tojást, és ízlés szerint ízesítjük. Egynemű masszává gyúrjuk. Egy serpenyőben, 3 evőkanál olajon megpirítjuk az apró kockákra vágott hagymát. Amikor már üvegesre pirítottuk, hozzáadjuk a gombát (amit előzőleg megmostunk és felvagdaltunk). Sózzuk, borsozzuk majd így hagyjuk párolódni saját levén. Mikor már szépen megpuhult, a tejfölben elkeverünk egy kanál lisztet és hozzákeverjük a gombához. Még egy kicsit hagyjuk összeforrni és levesszük a tűzről. 
  
Ebből a húsmennyiségből két rolád lesz. Egy roládhoz a húsmassza felét téglalap alakúra nyújtjuk egy gyengén olajozott alufólián. A húsra függőlegesen ráhelyezünk 4-5 szelet gépsonkát. Majd hosszában elterítjük rajta a gombamártás felét és megszórjuk reszelt sajttal. A húst felcsavarjuk, lisztes kézzel összetapasztjuk. Picit még csepegtetünk rá olajat, majd teljesen bevonjuk alufóliával. A tepsibe már külön nem kell olaj. 
Ugyan így járunk el a másik roláddal is. 
Kb. egy órán keresztül sütőben sütjük a fóliában. Utána szétnyitjuk a fóliát és kb. még fél óráig sütjük, hogy szép piros legyen a teteje. 
  
Ez a mennyiség kb. 8-10 személynek elég. 
  
Fóliában sült újkrumplival, salátával, vagy savanyúsággal tálaljuk.  
  
  
A receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság. 
 
  
  
  
   
  
  Vissza  
 |