Fűszeres csirkemell csíkok
FŰSZERES CSIRKEMELL CSÍKOK
Hozzávalók:
2 szép nagy csirkemell
Olaj
Fél csomag „Konyhavarázs” sültcsirke fűszerkeverék.
Elkészítés:
A csirkemelleket lebőrözzük, kicsontozzuk. Megmossuk, leszárítjuk, majd 3 x 1 cm-es csíkokra vágjuk. Bőségesen beszórjuk a fűszerkeverékkel, és egy zárható tálba tesszük. Annyi olajat öntünk rá, amennyi épp ellepi. Lezárva, hűtő szekrénybe téve 1-2 órától kezdve 1-2 napig is pácolhatjuk. (Attól függően, milyen friss csirkét vettünk. A csirkehús könnyen átveszi a fűszerek ízét.)
Sütéskor forró teflon serpenyőbe téve a csirkecsíkokat, magas hőmérsékleten, 2 részletben, szép pirosra sütjük. Olajat nem kell a hús alá önteni, amennyi rátapad a húsokra, annyi elég is. Néhány perc az egész, ne szárítsuk ki!
Csinos üvegtálba szedjük, és legalább 5 percig, alufóliával letakarva pihentetjük.
Sok mindenre felhasználható, most sült újburgonyával, savanyúsággal, ördögmártással tálaltam. De salátával, valamilyen mártással kiváló előétel is lehet.
A fűszerezés ízlés kérdése, ha van friss fűszernövényünk, használjunk azt: majoranna, bazsalikom, szurokfű, pirospaprika, de még a kakukkfű is elmegy. Sózni csak közvetlenül sütés előtt szabad!
Vissza
|