Lebbencsleves
LEBBENCSLEVES
Hozzávalók:
15 dkg lebbencstészta (vagy fodros nagykocka tészta)
5 dkg füstölt szalonna
40 dkg burgonya
1 fej vöröshagyma
Őrölt pirospaprika, só.
Elkészítés:
A szalonnát apró kockára vágjuk, zsírjában megpirítjuk. Hozzátesszük a tésztát, mellyel tovább pirítjuk. Ez a pirított tészta adja meg az igazi ízét a levesnek. Ha kész, kávéskanálnyi pirospaprikával megszórjuk, vízzel felengedjük, beletesszük a hagymát egészben, és a kockára vágott krumplit, és sózzuk. A levest lassan kell főzni addig, míg meg nem puhul a burgonya és a tészta is.
Ha a lebbencstésztát tarhonyával helyettesítjük, akkor tarhonyalevest kapunk. A Tarhonyaleves készítési menete ugyanez.
A receptet, fotókat küldte: Csajbók Andrea, Nyíregyháza.
Vissza
|
Azt látom a pirospaprika hiányzik a levesből!
A kép alapján ez a leves minden csak nem gusztusos!