Legyező torta 2.
LEGYEZŐ TORTA 2.
Hozzávalók:
Tészta:
8 db tojás
16 dkg cukor
14 dkg finomliszt
2 dkg kakaópor.
Krém:
2 dl tej
1 dl erős kávé
1 csomag főzni való vaníliás pudingpor
2 db tojás
16 dkg cukor
25 dkg vaj.
Díszítés:
Vágott mandula.
Elkészítés:
Először 5 tojásból, 10 dkg cukorral, 8 dkg lisztel és a kakaóporral piskótatésztát készítünk. Két db 23 cm átmérőjű lapot sütünk. Én sütőpapírra 23 cm-es tortakarikát körbe rajzolom, és ebbe kenem szét a tésztát. Ezalatt a maradék 3 tojásból, 6 dkg cukorral és 6 dkg liszttel piskótatésztát készítünk, sütőpapírral bélelt nagy tepsire kenjük, és megsütjük.
A krémhez a tejet a kávéval, a pudingporral a tojásokkal és a cukorral sűrűre főzzük. Ha kihűlt, kézi robotgéppel apránként a megpuhult vajat beledolgozzuk.
A világos piskótát egyenlő, kb. 4 cm széles szalagokra vágjuk, a krémmel megkenjük. Egyet csigavonalban föltekerünk, és a másodikat már köré csavarjuk. Ezt egészen addig folytatjuk, amíg egy 23 centis korongot ad ki. A egyik kerek kakaós piskótalapot megkenjük kávékrémmel, a töltött tésztakorongot ráillesztjük. A másik kakaós lapot is megkenjük vékonyan krémmel, és a krémes oldalával lefelé a torta tetejére borítjuk. Végül a egész tortát vékonyan körbekenjük a krémmel, és a tetejét díszítjük. A torta oldalára vágott mandulát tapasztunk majd hűtőben dermedni hagyjuk.
Mutatós és nagyon laktató torta.
Jó étvágyat kívánok!
A receptet, fotókat küldte: Halász Mária, Komárom, Szlovákia.
Vissza
|
Anyukám szülinapjára megsütöttem ezt a nagyon finom, és mutatós tortát Nagyon nagy sikere volt, köszönöm szépen a receptet