Lúdláb torta 3.
LÚDLÁB TORTA 3.
Hozzávalók:
Tészta:
3 db tojás
3 evőkanál cukor
1 csapott evőkanál kakaópor
3 evőkanál finomliszt.
Töltelék:
40 dkg meggybefőtt.
Krém:
3 dl tej
1 csomag főzni való csokoládé ízű pudingpor
3 evőkanál cukor
20 dkg vaj
10 dkg étcsokoládé.
Bevonat:
10 dkg étcsokoládé.
Elkészítés:
Szokásos módon kakaós piskótatésztát készítünk. Tepsire sütőpapírt terítünk, 24 cm-is tortakarikát körbe rajzolunk, és ebbe kenjük szét a tésztát, megsütjük. Még melegen lehúzzuk róla a sütőpapírt. Ha kihűlt a tészta, tortakarikával kiszúrjuk, így leesnek a túlfolyt részek, és sült oldalával felfelé a tortakarikába tesszük.
A meggybefőttet kimagozzuk, a szemeket félbevágjuk, jól lecsöpögtetjük.
A krémhez a tejet a pudingporral és a cukorral simára dolgozzuk, sűrűre főzzük. Ha kihűlt, kézi robotgéppel apránként a megpuhult vajat beledolgozzuk. A csokoládét felolvasztjuk, krémbe csorgatjuk, és a kétharmadát a piskótára simítjuk. A meggyet körbe rakosgatjuk, a maradék krémmel befedjük.
Hűtőszekrényben 2 órán át pihentetjük, majd a tetejét bevonjuk olvasztott csokoládéval, fél meggyszemekkel díszítjük, és újra dermedni hagyjuk.
A receptet, fotókat küldte: Halász Mária, Komárom.
Megjegyzés:
Egyszerűbb a kakaós piskótát eleve egy sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformában sütni, a fenti megoldás akkor praktikus, ha nincs tortaformánk. (mggy. szerk.)
Vissza
|