| 		
		 
 Lúdláb torta 3.
LÚDLÁB TORTA 3. 
  
Hozzávalók: 
Tészta: 
3 db tojás 
3 evőkanál cukor 
1 csapott evőkanál kakaópor  
3 evőkanál finomliszt. 
Töltelék: 
40 dkg meggybefőtt. 
Krém: 
3 dl tej 
1 csomag főzni való csokoládé ízű pudingpor 
3 evőkanál cukor 
20 dkg vaj 
10 dkg étcsokoládé. 
Bevonat: 
10 dkg étcsokoládé. 
  
Elkészítés: 
Szokásos módon kakaós piskótatésztát készítünk. Tepsire sütőpapírt terítünk, 24 cm-is tortakarikát körbe rajzolunk, és ebbe kenjük szét a tésztát, megsütjük. Még melegen lehúzzuk róla a sütőpapírt. Ha kihűlt a tészta, tortakarikával kiszúrjuk, így leesnek a túlfolyt részek, és sült oldalával felfelé a tortakarikába tesszük. 
A meggybefőttet kimagozzuk, a szemeket félbevágjuk, jól lecsöpögtetjük. 
A krémhez a tejet a pudingporral és a cukorral simára dolgozzuk, sűrűre főzzük. Ha kihűlt, kézi robotgéppel apránként a megpuhult vajat beledolgozzuk. A csokoládét felolvasztjuk, krémbe csorgatjuk, és a kétharmadát a piskótára simítjuk. A meggyet körbe rakosgatjuk, a maradék krémmel befedjük. 
Hűtőszekrényben 2 órán át pihentetjük, majd a tetejét bevonjuk olvasztott csokoládéval, fél meggyszemekkel díszítjük, és újra dermedni hagyjuk. 
  
  
A receptet, fotókat küldte: Halász Mária, Komárom. 
  
  
Megjegyzés: 
Egyszerűbb a kakaós piskótát eleve egy sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformában sütni, a fenti megoldás akkor praktikus, ha nincs tortaformánk. (mggy. szerk.) 
  
   
   
  Vissza 
 |