Töltött paradicsom
TÖLTÖTT PARADICSOM
Hozzávalók:
3 db kemény héjú paradicsom
1 dl tej
1 db egész tojás
3 dkg reszelt trappista sajt, vagy parmezán
Só, bors, oregano.
Elkészítése:
A paradicsomokat megmossuk. Kalapformát vágunk le a tetejükből. A belsejüket óvatosan kivájjuk. Figyeljünk rá, hogy ne „sebezzük” meg a paradicsomunkat. Enyhén sózzuk meg a belsejüket és hagyjuk pár percig érintetlenül.
A tejet a tojással és a fűszerekkel habosra keverjük. A trappista sajtot lereszeljük.
A paradicsomok aljára sajtot teszünk, majd a tejes öntetet bele, figyelve, hogy ne legyen túl sok, mert akkor kifolyik. A tetejére ismét sajt kerül, majd a kalapocskák. Titok: a sok sajt és az oregano.
Kivajazott hőálló tálba tesszük, s 30- 35 percig közepes hőmérsékleten megsütjük.
Miután megsült eltávolítjuk a héját, és már tálalhatjuk is.
Előételként is kínálhatjuk, de köretként is finom, pld. a Fincsi tálhoz.
A receptet, fotókat küldte: Marcosan-Molnár Mária, Kanada, Winnipeg város.
Vissza
|