Fincsi tál
FINCSI TÁL
Hozzávalók:
(3 személyre)
65 dkg darált sertés hús
1 fej vöröshagyma
5 db tojás
Só
Bors
Piros fűszerpaprika
Pici chili paprika, ízlés szerint
5-10 dkg kolbász a díszítéshez
Reszelt sajt.
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, kevés vajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, és félig megpároljuk. Fűszerezzük sóval, borssal, piros-ill. chili paprikával ízlés szerint, és 2 egész tojást beledolgozunk a még meleg húsmasszába.
Kivajazott hőálló tálba tesszük a masszát, és kanállal 3 mélyedést készítünk a tojásoknak. Ezekbe a mélyedésekbe egy-egy tojást ütünk és a tojások köré-mintha virágszirmok lennének - vékony félbe vágott, vagy egész szeletekre vágott kolbászt helyezünk.
Alufóliával letakarjuk, és 30- 35 percig sütjük sütőben. Az utolsó 5 percben levesszük az alufóliát, hogy a teteje egy kicsit megpiruljon.
Tálalás előtt felvágjuk, úgy, hogy egy szeleten legyen a tojás és a körülötte lévő kolbászok, végül reszelt sajttal (trappista) megszórjuk.
Nagyon mutatós és rendkívül laktató étel. Köretként gombás, vagy natúr rizst, illetve sült burgonya kockákat ajánlok mellé.
Savanyúságként kovászos, vagy savanyú uborkát kínáljunk.
Töltött paradicsommal is finom.
A receptet, fotókat küldte: Marcosan-Molnár Mária, Kanada, Winnipeg város.
Vissza
|