Bombajó torta
BOMBAJÓ TORTA
Hozzávalók:
6 db tojásból készült piskótatekercs.
Krém a piskótatekercshez:
15 dkg vaj
10 dkg porcukor
4 db tojássárgája
2 evőkanál rum.
A bombához:
5 db tojássárgája
12 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor (40 g)
1 mokkáskanál őrölt fahéj (aki nem kedveli, ízét kihagyhatja, de akkor a torta veszít különleges ízéből)
2 púpozott evőkanál kakaópor
2,5 dl tej
10 dkg étcsokoládé
1,5 dg zselatin (1 dl vízbe áztatva)
2,5 dl folyékony habtejszín.
Elkészítés:
A krémhez a vajat habosra kikeverjük a cukorral, egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, végül a rumot. A piskótatekercset vékonyan megkenjük a krémmel, szorosan feltekerjük, alufóliába csomagoljuk és néhány órára (vagy egész éjszakára) hűtőbe tesszük.
A „bombához“ a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, a fahéjjal és a kakaóval. A tejet felforraljuk, beletördeljük a csokoládét, állandóan keverve a tojásos masszához adjuk, és gőz fölött besűrítjük. Még melegében hozzáadjuk a beáztatott zselatint, jól elkeverjük és kihűtjük. Végül belekeverjük a kemény habbá vert tejszínt.
Kb. 1 cm vastagságúra felszeleteljük a töltött piskótatekercset, kibélelünk vele egy fél focilabda méretű tálat, és belesimítjuk a krém felét, aztán egy sor piskótatekercs következik, végül a maradék krém. Összealított tortát 3 – 4 órára hűtőszekrénybe tesszük. Tálaláskor ügyesen egy tálra borítjuk, ha nem akar kijönni a formából, pár pillanatra meleg vízbe süllyesztjük.
Díszíteni tilos, mert úgy gyönyörű, ahogy van!
A receptet, fotókat küldte: Halász Mária, Komárom.
Vissza
|
Nagyon szuper az oldal sok finomság izléses szerkesztés.
Csak gratulálni tudók üdv! böbe